Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Septima, domov seniorů a den dětí

Dne 5.6. se studenti septimy zapojili do organizace dětského dne pořádaného Domovem seniorů T.G.M. v Berouně.

Hlavním cílem akce bylo propojení různých věkových skupin, nejen seniorů a studentů, ale i dětí z nedalekých mateřských škol. Studenti pomáhali na jednotlivých stanovištích, dávali pozor na děti při plnění úkolů a následně je odměňovali razítky nebo bonbony. Nebyli na to ale sami, na stanovištích je skvěle doplňovali klienti domova, od kterých se studenti mimo jiné dozvěděli spoustu postřehů z naší historie a také jak se jim v domově žije. Všichni si pochvalovali prostředí parku před domovem, které působí velmi relaxačně. Personál domova byl také velmi příjemný, akce byla dle našeho názoru bezvadně zorganizovaná.

Klienti domova měli radost z času stráveného venku a z možnosti povídat si se studenty. Studenti odcházeli z akce plni radosti, k čemuž kromě usměvavých obličejů dětí pomohlo i sladké pečivo vlastní výroby, kterým byli z řad pracovnic domova obdarováni na důkaz poděkování. Od dětí zaznívaly jen spokojené reakce.

Děkujeme personálu domova, že jsme na této akci mohli jakožto dobrovolníci pomoci. Tuto akci vnímáme jako vyvrcholení spolupráce naší školy s Domovem seniorů T.G.M., na kterou rádi navážeme v následujícím školním roce.

Za sepsání tohoto článku děkujeme L. Tomanovi!

autor: prager / vloženo: čen 13, 2024