Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Gymberounská KaraMela podruhé

V pátek 21.6. proběhl v sále školy druhý ročník hudební karaoke přehlídky Gymberounská KaraMela. Ještě před odjezdem na projektové dny jsme se tak mohli společně pobavit a rozloučit, vyzkoušet si zpěv na mikrofon (což je pro mnohé docela adrenalin) a dokonce i zpříjemnit slunečné ráno několika  kolemjdoucím, kteří se u otevřených oken sálu zastavovali, usmívali i tleskali.

Zpívali jsme anglicky, česky i španělsky a právě španělská písnička El Mismo Sol od A. Solera byla jedním z vrcholů našeho dopoledne a přilákala i pozornost několika kolemjdoucích. Vedle českých hitů určených všem v sále (jako např. Non stop od M. Davida) také zazněly další známé písničky v podání vystupujících menších či větších skupin (jako třeba talentované duo Terka-Ondra ze 3.B s jejich Cudzinkou. ) Za větší uskupení je potřeba jmenovat alespoň šikovnou partu z 1.B. a jejich několik skvělých čísel, či náhodně vzniklou formaci vesměs 3.ročníků, která si spolu s námi všemi s velkou chutí zazpívala hit kapely Mandrage Františkovy Lázně. Ze sólistů zazářila Anežka Povolná z kvinty s písní  Tuyo od Rodriga Amarante. 

Učitelské úvodní číslo (ABBA - S.O.S.) a další vstupy (např. sólo s kytarou od statečné p.uč. Štěpničkové) postupně pomáhaly uvolnit náladu, a tak se celkově a s postupujícím časem z této zpočátku trochu rozpačité hudební párty vyvinula ta správná karaoke mela, jakou si pamatujeme z loňska.

Děkuji všem zpěvákům a těším se zase za rok!! 

autor: mala / vloženo: čen 28, 2024