Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Němčináři (nejen) z tercie navštívili Drážďany

(Anička Lidmilová) V úterý 17.3. v časných ranních hodinách vyrazili stávající němčináři z tercie, kvinty a budoucí ze sekundy na jednodenní výlet do Drážďan.

 

V úterý 17.3. brzy ráno jsme se s paní profesorkou Klimentovou vydali autobusem do Drážďan. Jela především naše němčinářská půlka třídy a pár zájemců z ostatních tříd.Tato exkurze byla naplánovaná i s jinými školami, takže jsme nejeli sami.
 Cesta byla dlouhá, trvala přibližně čtyři hodiny, ale my jsme se nenudili, protože jsme jeli s průvodcem, který nám pověděl všechno nejen o Drážďanech, ale i o celém Německu.

Naše první zastávka byla v automobilce Volkswagen, kde nás provedla jedna ze zaměstnankyň, která pochází ze Slovenska. Ukázala nám celou výrobnu a posouvací pásy, na kterých stála auta, která sestrojovali zaměstnanci automobilky.
 Na závěr naší prohlídky nás zavedla do místnosti, kde stála čtyři auta, která momentálně automobilka vyrábí a my jsme si je mohli prohlédnout zvenku i zevnitř.

Potom jsme se vrátili do autobusu a přijeli blíž k historickému centru Drážďan, kde jsme měli další prohlídku, tentokrát s naším průvodcem.

Později jsme si dali rozchod asi na tři hodiny. Většina z nás šla do různých obchodů nakupovat, nebo se jen tak procházet po Drážďanech.
Byla to skvělá exkurze a myslím, že jsme si všichni přivezli spoustu nových zážitků:-)

autor: klimentova / vloženo: bře 23, 2015