Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

English Day

(Anna Hirnerová, sexta) V poslední době máme i ve škole své dny - kromě reprízy francouzského dne , kam většinou chodí jen francouzsky se učící studenti, proběhl již po druhé i den fyziky a příští týden chystá se i den španělský. Letos koncem dubna se poprvé konal i anglický den.

Vzhledem k masové účasti – anglicky se totiž ve škole učí všichni, šlo o logisticky poměrně náročnou akci.

Třeťáci, sexta a kvarta si připravili spoustu aktivit, které přiblížily spolužákům život v anglicky mluvících zemích. Kromě kvízů a různých doplňovaček byla možnost zhlédnout fantastickou prezentaci kvarty na téma typických jídel v Austrálii, Anglii nebo na Novém Zélandu. Součástí byly naprosto famózní ochutnávky, které si vyrobili sami, nebo poprosili o pomoc některou schopnou vyučující.

Třídy chodily podle rozpisu od stanoviště ke stanovišti a dříve či později se dostali do anglického divadla probíhajícího v sále. Rodilí mluvčí (amatérští divadelníci z různých koutů USA) si připravili tři příběhy pro různé věkové kategorie a nebáli se vzít na jeviště mnoho studentů i učitele. Téměř každý musel mluvit nebo hrát a tím procvičit svou angličtinu zábavnou formou. Celkově si myslím, že šlo o velmi podařenou akci.

autor: admin / vloženo: čen 10, 2016