Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Z Berouna až na konec světa

(Petra Skálová a kvarta) Studenti tercie a kvarty našeho gymnázia navštívili začátkem listopadu tohoto roku Anglii a to v rámci studijního programu nazvaného „ Z Berouna až na konec světa“, který financovala Evropská Unie.

Program byl opravdu bohatý, studenti se podívali do Londýna, kde si prohlédli nejvýznamnější londýnské památky včetně Toweru a Buckinghamského paláce. Hlavním hřebem programu však byla výuka angličtiny, která probíhala ve spolupráci s místní jazykovou školou v Brightonu a okolí.
Každé dopoledne se studenti učili nebo spíš konverzovali pod vedením anglických lektorek a lektorů. Odpoledne pak bylo věnováno pamětihodnostem a zajímavým místům v jihovýchodní Anglii. Studenti byli mimo jiné na výletě na bílých útesech Seven sisters nebo na prohlídce v Královském pavilonu v Brightonu. Večery byly také zajímavé! To, co se studenti dopoledne naučili, mohli hned při večeři použít a konverzovat se svou anglickou rodinou, ve které byli ubytovaní.
Co bylo na programu nejlepší a co překvapilo aneb Z deníčku kvarty:
(… a prohlédněte si fotky Tomáše Goje ze 4.A: http://pajdas12.rajce.idnes.cz/ANGLIE-2015/)

…výuka v angličtině, výlety, doubledeckery (typické londýnské červené dvoupatrové autobusy), červené telefonní budky, Primark…  A.V.

…přátelští lidé, dobré jídlo, Soho, Oxford street,Natural History Museum (muzeum přírodních věd); líbilo se mi pobřeží a lehký vánek, který tam vál (vítr o rychlosti 50 km/h)  M.K.

…líbilo se mi pobřeží a taky to, že se mnoho lidí namočilo (voda měla asi 4 stupně)… Š.H.

…naučili jsme se anglicky, rozhodně jsem se zlepšil v angličtině, Vojta a Aleš spadli do moře… A.F. 

…překvapilo mě, jak jsou všichni Angličané hodní a milí, když se jich na něco zeptám… Š.S.

… líbilo se mi pobřeží a lehký vánek, který tam vál (vítr o rychlosti 50 km/h)  M.K.

…byl to asi nejlepší výlet, moc se mi tam líbili lidé, kteří v Anglii žijí… a taky vlny, nálada, rodina… L.T.

…velmi hodná hostitelská rodina a velké ryby v akváriu…  D.C.

…z výuky jsem měla asi největší strach, ale nakonec jsem se nemusela vůbec bát. Nebyla to klasická výuka, přesto jsem se docela dost naučila – hlavně při mluvení a poslouchání… V.M.

…na rodinu jsme měli opravdu štěstí, byli na nás moc milí a sympatičtí. Hodně s námi mluvili a večeře byly vynikající… J.H.

…průvodce byl super… K.Č.

Pokud chcete o zájezdu zjistit více, neváhejte se podívat i do naší fotogalerie nebo na internetový odkaz s videem z celého programu, které vytvořily Bětka, Marta a Anička.

https://m.youtube.com/watch?v=VJSi43KDZj4

autor: skalova / vloženo: pro 4, 2015