Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Našeho studenta ocenil Nadační fond Neuron

Nadační fond Neuron na podporu vědy, založený miliardářem Karlem Janečkem, každoročně oceňuje nejlepší české vědce. V rámci podpory vědy a výzkumu v České republice nepomáhá jen zkušeným badatelům s výjimečnými výsledky, ale vyhledává i velmi mladé vědce, kteří teprve stojí na začátku své dráhy. Měli jsme proto velkou radost, když nám Neuron před několika dny oznámil, že si pro své prestižní ocenění „Dětský vědecký sen“ letos vybral Marka Brousila, studenta naší tercie.

Marek, který je pravidelným a úspěšným účastníkem biologických a matematických olympiád, získal ocenění od Neuronu za svůj dlouhodobý výzkum pupenů dřevin, který realizoval na Přírodovědecké fakultě UK. Své výsledky pak prezentoval na fakultní konferenci, kde svým nadšením zaujal zástupce nadačního fondu.

Udělení krásného ocenění otevírá Markovi další úžasné možnosti v jeho studijním rozvoji. Díky získané podpoře od Neuronu bude moci pokračovat v konzultacích své práce na Přírodovědecké fakultě a od podzimu jej pravděpodobně čeká i dlouhodobá stáž v Ústavu experimentální botaniky Akademie věd ČR.

Marku, držíme palce! Více na Nadačním fondu Neuron

Více o cenách NF Neuron i Markově ocenění.

Více o ceně Dětský vědecký sen.

autor: admin / vloženo: čen 14, 2016