Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Kvarta a Vánoční jarmark na Plzeňce

Město Beroun pořádalo 5. 12. 2015 v Městském kulturním domě Plzeňka Vánoční jarmark. Cílem akce bylo prezentovat poskytovatele sociálních služeb a doplňkových programů, kteří nabízejí služby občanům města Beroun. Součástí Vánočního jarmarku bylo promítání prezentačních slidů, na kterých byli představeni jednotliví poskytovatelé. Prezentace zpracovali studenti kvarty 2015/2016 Gymnázia J. Barranda v rámci školního projektu realizovaném v předmětu Informatika a výpočetní technologie.

Bylo zpracováno 45 prezentací mapujících činnost neziskových organizací, které poskytují různé sociální služby - terénní, pobytové, poradenské i doplňkové.Studenti a studentky v rámci své práce nastudovali dostupné materiály na webových stránkách organizací. Kontaktovali mailem či osobně zástupce jednotlivých organizací, když získávali doplňující informace a nezbytné souhlasy ke zveřejnění textu a fotografií. Nakonec každá prezentace byla poskytovatelům poskytnuta ke kontrole a konečnému schválení.

5. 12. 2015 se na Plzeňce sešli Julie Hofmanová, Valerie Mistrová, Laura Taranu a Martin Spousta. Garantovali svojí přítomností hladký průběh projekce zpracovaných materiálů.

Děkuji svým studentům, kteří se zhostili úkolu zodpovědně a odvedli kus poctivé a mravenčí práce. Jen pro představu – na každé jednotlivé prezentaci (cca 8 – 20 obrázků) včetně veškeré aktivity kolem (komunikace se zástupci organizace, získání povolení, získání fotek, vykomunikování kontroly práce, případné opravy a doplňování faktů a dat) - pracoval student 5 – 15 hodin ve svém volném čase. Počítejme průměrně 10 hodin * 45 prezentací a vyjde nám neuvěřitelných 450 hodin práce...

MU Beroun všem, kteří dovedli práci do konce, připravil malou pozornost ve formě poukázky na libovolné filmové představení.

Pokud si budete chtít prohlédnout výsledky práce, stačí navštívit tyto odkazy:

služby terénní

služby pobytové

služby poradenské

služby doplňkové

Na odkazech se aktivně pracuje.

Článek napsala, se studenty připravila, slidy sesadila a do finální podoby dovedla Mgr. Marie Štěpničková

autor: stepnickova / vloženo: pro 7, 2015