Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Gymnaziální noc

Přespání ve škole. Nikdy jsem si nemyslela, že je to tak lákavé. Ale nechala jsem se inspirovat zkušenostmi svých kolegyň – Dr. Ortmanové a Mgr. Schröpferové, které v letech minulých se svými studenty ve škole již přenocovaly. Poprvé jsem nabídla přenocování své třídě (tehdy 1b) v loňském školním roce. A letos mě sami studenti z kvarty, kde učím již čtvrtým rokem, pozvali na jejich třídní gymnaziální noc :o). Přečtěte si také, co o zážitku napsali účastníci akce, co mě dojalo i rozesmálo zároveň.

Martin Řanda - Gymnaziální noc
„Budeme spát ve škole,“ říkal jsem svým kamarádům na otázku, co budu ve čtvrtek dělat. „Proč ve škole?“ často jsem slyšel. „Naše spolužačka nás opouští a zároveň budou někteří odcházet na jiná gymnázia na konci roku. Bude to taková rozlučka,“ odpovídal jsem. A bylo to opravdu zajímavé. Dostal jsem na starosti klíče, poprvé v životě jsem si připadal jako na vrátnici. Vždy, když někdo přišel, musel jsem za ním zamknout, aby se nikdo nedostal do budovy. Vždy, když někdo někam šel (například do skříňky pro věci), šel jsem s ním a zamkl jsem. Objednali jsme si pizzu. Dostali jsme jí se slevou, protože restaurace, ze které jsme odebírali, patří rodině našeho spolužáka. Všechno bylo skvělé, všichni se bavili. Nikdy bych neřekl, že uvidím půdu vlastní školy. Šli jsme tam s naším učitelským doprovodem. Povídali jsme si asi až do půl dvanácté večer. Probírali jsme všechno možné i nemožné, od strašidelných povídek až po technologickou záhubu lidstva. Další den jsme si přivstali, uklidili a pohodlně šli na hodinu. Z tohoto dne budu mít pěkné zážitky až do konce života. Jsem rád, že jsem se této akce zúčastnil.Terezka Veverková: Kvarta ve škole i v noci
Ve čtvrtek 21. 11. 2013 v osm hodin večer se sešla skoro celá naše třída (kvarta) ve škole. Sami jsme si udělali program, k večeři jsme si objednali pizzy a jako zákusky holky upekly muffiny. Nejvíce se mi líbila procházka školou, všude černočerná tma a jen občas svítilo nějaké světýlko. Člověk ve tmě vidí věci úplně jinak než ve dne a navíc to byla úžasná možnost podívat se na místa, která všechny už dlouho lákala, ale normálně se tam nedá dostat. Paní profesorka Štěpničková s námi šla dokonce na půdu, o které nikdo ani nevěděl, že je to půda. Vždycky to byly jen tajemné dveře vedoucí „kamsi“. Celá noc byla povedená a myslím, že si ji všichni včetně našeho učitelského dozoru užili.

Pavel Pekárek
Ve čtvrtek 21. listopadu naše třída spala v sále naší školy. Jako doprovod jsme měli paní profesorku Štěpničkovou a profesorku Chocovou. Škola se otvírala v 19:00, i když spoustu lidí přicházelo spíše později. Hlavní program začínal okolo osmé hodiny večerní, jelikož přijela pizza, kterou nám zařídil spolužák. Během jídla jsme byli domluveni, že se budeme dívat na film, který jsme si předtím vybrali. Pak skvěle napadlo paní profesorku Štěpničkovou, že se v noci projdeme školou. Chtěli jsme jít na terasu školy, bohužel jsme neměli klíč. A tak jsme se šli podívat na strašidelnou, zaprášenou a prázdnou půdu, která je obrovská. Potom jsme se sešli v učebně číslo 309 a povídali jsme si o svých zážitcích. Dokonale jsme se bavili, až nás profesorka Chocová šla v 00:30 upozornit, že by jsme už mohli jít spát. Po půl hodině jsme šli zpátky do sálu lehli jsme si do svých spacáků a usnuli. Jsem šťastný, že jsem to mohl prožít. Byl to velký zážitek, chtěl bych to někdy zopakovat.

Barunka Stýblová - NOC VE ŠKOLE
V noci ze čtvrtka 21.11. 2013 na pátek 22.11. 2013 se naše třída rozhodla přespat ve škole. A tak se taky stalo. Sešli jsme se okolo půl osmé. Každý měl donést něco k snědku, ale společně jsme pak měli objednanou pizzu. Ta také dorazila a tím začal program. Zpočátku to vypadalo na pěknou nudu. Koukali jsme na filmy. Ale než jsme shlédli prvních 10 minut filmu, někdo nám vždy oznámil, že má a pustí lepší. Nakonec jsme se naštěstí zvedli a začali něco dělat. To jsme poprosili paní učitelku Štěpničkovou, jestli by nás neprovedla potmě školou. Společně jsme také vyrazili. Původní náš plán byl jít se podívat na balkon, ani s pomocí univerzálního klíče jsme se tam však nedostali. Nakonec jsme se šli podívat na půdu. Dříve jsem si prostě neuvědomila, že škola má půdu a ještě k tomu tak velkou. Jediné naše světlo byl jeden mobil, a tak to působilo i trochu strašidelně. Poté jsme si zalezli do třídy 309. Tam jsme si potmě povídali strašidelné příhody, které se nám někdy staly. Po půlnoci k nám přišla paní učitelka Chocová a poslala nás do spacáků. Ustlali společně v sálu a šli spát. Ráno jsme se nasnídali. Dali jsme si muffiny a čaj. Prostě jsme si to užili nejvíc, jak to šlo.

Bára Hierschová
Ve čtvrtek 21.11 2013 v gymnáziu Joachima Barranda přespala kvarta s paní profesorkou Štěpničkovou a paní profesorkou Chocovou. Za asi hodinu a půl jsme viděli nejméně čtyři filmy, ale žádný celý. Až byla pořádná tma tak jsme se všichni vydali na prohlídku po škole. Objevili jsme školní podkroví a potom na chodbách jsme si vykládali strašidelné historky. Paní profesorky nám stanovily přiměřenou večerku (kterou jsme ale stejně moc nedodrželi). Přesto jsme ráno v půl sedmé vstali, uklidili sál a nachystali se na nadcházející vyučování. Myslím si by se mělo ve škole spát častěji. Určitě budeme mít na co vzpomínat.

Pepík Hruška: Noc na Gymnáziu
Minulý čtvrtek jsem spolu s většinou třídy strávil noc v sále našeho gymnázia. Spolu s většinou třídy jsme tam byli i s naší třídní paní učitelkou Chocovou a paní učitelkou Štěpničkovou. Byli jsme domluvení, že všichni přineseme něco k jídlu ale nakonec nám náš spolužák objednal pizu, kterou jsme si předem vybrali. Po té jsme si promítali filmy, na kterých jsme se předešlí den domluvili. Po té co jsme shlédli několik filmů nás paní učitelka vzala na procházku po škole, která v noci vypadá úplně jinak. Dokonce jsme se podívali až do nejvyšího patra, ve kterém jsem nikdy nebyl. Byl tam krásný výhled. Pro tom co jsme prošli většinu školy jsme se usadili v jedné ze tříd, kde nám paní učitelka povídala zajímavé historky z jejího života. Nakonec se její povídání celkem protáhlo a najednou bylo asi půl jedné. To už byl přece jen čas si jít lehnout. Všichni byli tak unavení, že jsme po chvíli skoro všichni usnuli. Celkově se mi tento den velmi líbil a doufám, že si ho ještě s naší třídou někdy zopakujem.

Marcel Zábojník – Noc ve škole
Ve čtvrtek 21.listopadu jsme spali ve škole. Škola se otevírala až v 19:00, tak jsem se ještě stavil se dvěma mými spolužáky na náměstí v Albertu. Několik dní předem nás paní profesorka Štěpničková informovala o tom,jak všechno bude probíhat. Každý jsme měli za úkol donést sýr, případně šunku a rohlíky o přibližné hodnotě 10-15 Kč. Nakonec to ale skončilo tak,že se koupila pizza a na rohlíky se zapomnělo :). Na začátku večera nás Martin Řanda pouštěl do školy a do šaten. Všechno bylo totiž zamknuté. Když všichni přišli, hlasovalo se o tom, jaký film budeme sledovat. Rozhodovalo se mezi několika filmy různých žánrů. Dopadlo to tak, že každou půlhodinu se film vypnul a pustil se nějaký jiný. Většinu spolužáků totiž přestal film po půlhodině bavit, tak se hlasovalo o nový. Zhruba v jedenáct hodin nás paní profesorka Štěpničková vybídla k procházce po noční škole. Podívali jsme se i na půdu školy, kde bylo sice ,,mraky“ prachu,ale byla tam taková tajemná atmosféra. Po návštěvě půdy jsme se vydali na průzkum třetí patra. Nakonec jsme skončili ve třídě 309, kde nám paní profesorka vyprávěla strašidelné historky. V půl jedné (večerka byla v jednu) přišla paní profesorka Chocová s nápadem,že už bychom měli jít spát. My jsme samozřejmě protestovali, ale vzhledem k tomu, že jsme byli po náročném dni unavení, jsme nakonec souhlasili. Šli jsme dolů do sálu, rozbalili karimatky, dali na ně spacáky a šli spát. To bylo v jednu hodinu. Hádejte, kdo usnul mezi prvními. Ano, paní profesorka :). Ráno jsme vstali asi v sedm hodin. Uklidili jsme po sobě sál, dali si čaj,někteří si skočili do bufetu pro snídani. A pak jsme se pustili do dalšího běžného školního dne.

Jakub Bláha - NOC VE ŠKOLE
Ve čtvrtek 21. 11 naše třída spala ve škole. Všichni jsme se sešli v 19:00 ve škole a Vojta nechal přivést pizzu. Nejdříve jsme se dívali na filmy, ale to nás brzo přestalo bavit, tak jsme s paní profesorkou Štěpničkovou chodili po tmě ve škole. Podívali jsme se třeba na půdu. Potom jsme se sešli ve třídě 309 a paní profesorka nám vyprávěla různé strašidelné zážitky, když ještě učila v Hořovicích, a jezdila s dětmi na chatu na Šumavě, kde třeba vyvolávali duchy. Spát jsme šli až kolem jedné hodiny. Ráno jsme vstali v 6,30 a paní profesorka Chocová nám uvařila čaj. Potom jsme se šli normálně učit.

Dominik Holobrada
Dne 21.11 jsme my, studenti kvarty, přespávali s paní učitelkami ve škole . Většina lidi má školy dost a pomyšlení na noc ve škole jim naháněla hrůzu. Ale naše třída si to hodně užila . Nejdříve se zdálo, že se tu nic moc nestane , protože každý chtěl sledovat jiný film, a tak jsme je střídali. Řešení nám přinesla až paní učitelka Štěpničková , která nás provedla podkrovím školy, kam - jak se zdá, nevkročila lidská noha už nějakou dobu. Poté jsme si ve třídě 309 povídali strašidelné příběhy z našeho života.

Tereza Fleková - Noc ve škole
Dne 21.11.2013 přespala větší část kvarty pod velením paní profesorky Štěpničkové a Chocové v sále gymnázia Joachima Barranda. Sešli jsme se kolem 19 hodiny. Náš program začal povečeřením objednané pizzy a shlédnutím několika filmů. Poté jsme se vydali s paní profesorkou Štěpničkovou na prohlídku školy. Byl to poměrně zajímavý zážitek. Ke konci se většina přesunula do třídy 309, kde jsme strávili zbytek našeho času. Asi v půl druhé jsme se všichni odebrali do svých spacích pytlů. Usnuli jsem ale až kolem 3 hodiny. Ráno jsme vstali v půl sedmé. Naštěstí jsme měli první hodinu Biologii s paní Štěpničkovou, takže jsme měli čas dosnídat. Bylo to moc pěkné a rozhodně bych si to chtěla někdy zopakovat. du.

autor: stepnickova / vloženo: lis 26, 2013