Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Můžeš podnikat, aneb po jedné přednášce chci začít!

(Ondřej Blín, sexta) Další přednáška = další možnost dvě hodiny se neučit? Možná pro někoho… Já jsem se na tuto přednášku vyloženě těšil. Vždycky jsem snil, že když mám nějaký nápad, dokázal bych si na tom postavit byznys. Rodiče mi ovšem říkali, že to je nereálné. Abych to vypustil z hlavy. Přednáška pana Petra Rokuska mi všem dokázala, že dobrý nápad se spolu se snaživostí, cílevědomostí a pílí může proměnit v realitu.

Přednáška nám totiž ukázala, že aby člověk „rozjel“ podnikání, není potřeba hodně peněz. A nejdůležitější je vytrvat. Čím vyšší cíle si dáme, tím větší překážky jistě budou. Tyto věty zní trochu prázdně, ovšem poté nám vyprávěl svůj příběh. Do svého projektu dal 10 000 korun a „rozjel“ firmu, která má nyní roční obrat okolo půl miliardy korun. Překážky vedoucí k tomuto cíli byly ovšem veliké. Když si člověk na lyžích zlomí páteř a následně jeho společník vytvoří konkurenční firmu a vezme mu nejlepší zaměstnance, je potřeba vytrvat! Smířit se s nejhorším a jít dál. Dílem náhody a štěstí se po třech měsících vše urovnalo. Když jsme slyšeli tento příběh, předchozí tvrzení nabyla smyslu. Vyplynulo z toho ponaučení, které si jistě všichni vzali k srdci. A to je cíl každé přednášky, který se ovšem splní zřídkakdy. Panu Rokuskovi se podařilo nejen posluchače upoutat, ale i přimět je k zamyšlení. A tím se jistě smysl přednášky naplnil.

autor: admin / vloženo: led 16, 2014